BIOGRAFIJA

Ivana Kindl rođena je 18.1.1978. godine u Požegi. Pjevanjem se počela baviti u 15. godini kad je otkrila čari soul, blues, gospel glazbe.

Glazbeni utjecaji: Mariah Carey, Aretha Franklin, Chacka Khan, Etta James, Luther Vandross, Lauryn Hill, Whitney Houston i mnogi drugi. S druge strane voli pop rock bendove poput grupe Coldplay, Tke Killers, Keane, U2 te alternativne poput Nirvane, Skunk anansie i dr.

Sudjelovala je na raznim amaterskim natjecanjima na kojima je često osvajala prva mjesta a tada najznačajniji nastupi bili su 1995. na Turbo limach show, te dvije godine kasnije uvjerljivo pobjeđuje u natjecateljskoj emisiji "Pljesak molim". Nakon završene gimnazije 1997. odlazi u Osijek na studij prava, no velika ambicija za bavljenje glazbom je prevagnula, te 1999. dolazi u Zagreb i postaje pjevačicom klupskog benda Funky town.

Na Hrvatskoj glazbenoj sceni pojavila se 2002. godine uspješnim R'N'B albumom "Trenutak istine" i već prvim singlovima ("Od svih si bolji", "Ja neću biti kao druge") osvaja prva mjesta na top ljestvicama radijskih i televizijskih postaja. Od samih početaka nametnula se vrlo prepoznatljivim vokalnim interpretacijama te modernom produkcijom koja je bila preokret na hrvatskoj klupskoj sceni.

Slijede brojna gostovanja i suradnje sa mnogim eminentnim imenima hrvatske glazbene scene. Jedna od njih je i ona sa Jacquesom Houdekom u sjajnoj baladi "Kao kazna božja" koja je obilježila drugi studijski album pod nazivom "Moj svijet". Sa istoimenog albuma također vrijedi spomenuti veliki hit "Superjaka" koji se i danas vrti po radijskom eteru. Tu su i nominacije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin a 2005. trijumfira na Zadar festu i odnosi prvo mjesto pjesmom "Klik", koja je ujedno bila i najavni singl trećeg studijskog albuma.

Treći album, "Osjećaj", donosi lagani preokret u samom Ivaninom glazbenom izričaju. Više organskog zvuka i koketiranje sa retro pop pravcem pravo su osvježenje unutar njenog dotadašnjeg stila a singlovi "Tko se na lude kladio" i "2 leptira" ponovno se dugo zadržavaju na glazbenim top ljestvicama.

2008. godine, Ivana nastupa u drugoj sezoni HTV-ovog showa "Zvijezde pjevaju" inače licenciranoj inačici BBC-evog showa "Singing with the stars" i zajedno sa partnerom, glumcem Nikšom Kušeljom, osvaja prvo mjesto.

Paralelno s tim, organizira velik i uspješan koncert "Gospel u Komediji" na kojem uz moge prepoznatljive vokale ugošćuje i veliku Josipu Lisac. Krajem godine izdaje snimku koncerta u audio CD izdanju.

2009. godine također nastupa u showu "Zvijezde pjevaju" a partnera, glumca Duška Modrinića dovodi do finala i na taj način se iskazuje kao najuspješniji mentor od svih profesionalnih vokalista koji su sudjelovali u svim sezonama showa. Jedino mentorsko iskustvo stekla je u 2 sezone "Zvijezde pjevaju".
6 godina je pohađala satove pjevanja kod prof. Mirele Brnetić.

29.4.2010 izlazi Ivanin četvrti album PROMJENJIVA s kojeg su već skinuta uspješna tri singla OČI, NISI SAM I PROMJENJIVA.
Osvaja i nagradu porin za album Gospel u Komediji. Od početka izdaje za izdavačku kuću Menart.

2011. Ivana osvaja PORIN za NAJBOLJU ŽENSKU VOKALNU IZVEDBU hit pjesme UTJEHA.

Početkom 2012. po drugi put pobjeđuje u show-u Zvijezde pjevaju u paru sa Goranom Navojcem.

2012. također, osvaja nominaciju PORIN za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme 'Ljubav u meni ostaje' sa Chanson festa.

2013. godine osvaja nominaciju PORIN za najbolju žensku vokalnu izvedbe pjesme 'Zamisli' s kojim je najavila peti studijski album.